Cum funcționează lentilele progresive?
Cum funcționează lentilele progresive?
Cum funcționează lentilele progresive?
Cunoscute și sub denumirea de lentile multifocale, lentilele progresive oferă o soluție completă pentru vederea la orice distanță, totul într-o singură pereche de ochelari. În contrast cu lentila bifocală (lentilă vizibil împărțită în două), care are doar două zone de vedere, una pentru aproape și una pentru distanță, lentila progresivă au ca și caracteristică schimbarea graduală a dioptriei, asemeni unui degrade de culori din partea de sus până la cea de jos a lentilei. Prin urmare, purtătorii se bucură de o vedere clară la distanță, la aproape dar și în fiecare punct între aceste zone.
Presbiopia este o problemă destul de frecventă care apare în general după vârsta de 40 de ani și cauzează scăderea capacității de a vedea clar la aproape. Pentru a corecta această problemă, lentilele progresive înlocuiesc nevoia de a avea 2 sau mai multe perechi de ochelari, și este cea mai potrivită soluție, pentu a vă păstra dinamica, cu care sunteți obișnuiți.
Lentilele progresive sunt ideale prin imitarea vederii naturale. Schimbarea treptată a puterii în lentilă vă permite să priviți în partea superioară a lentilei, pentru a vedea departe și iar dacă priviți direct prin mijlocul lentilei către înainte veți vedea orice obiect la lungimea brațului. Când lăsați privirea în jos, veți avea o vedere clară pentru zona de aproape sau să citiți confortabil. Schimbarea privirii prin lentil progresivă este una naturală și firească.
Majoritatea persoanelor care poartă lentile progresive sunt trecuți de vârstă mijlocie +45 ani, dar există și excepții, anume adolescenți sau adulți care au implant de cristalin artificial(în urma unei operații de cataractă)
Lentilele progresive sunt o soluție practică și comodă, de ce nu și modernă într-o lume din ce in ce mai dinamică, recomandată persoanelor active.