Lentile de contact… indiferent de vârstă

În zilele noastre, lentilele de contact sunt tot mai populare și milioane de oameni din întreaga lume le aleg pentru a-şi corecta defectele de vedere, devenind un bun aliat si pentru o vedere perfectă indiferent de vârstă.

Poate copilul meu să poarte lentile de contact? Sau..Am peste 40 de ani, pot purta lentile de contact? Sunt unele dintre întrebările cu care ne confruntăm.
În ceea ce îi privește pe copii, lentilele de contact sunt ideale pentru cei care practică sporturi. Acestea le oferă copiilor beneficiul unui câmp vizual neîngrădit de rama ochelarilor, oferindu-le posibilitatea de a reacționa mai rapid, nu se aburesc, nu alunecă de pe față, si rămân mult mai stabile în momentul în care cei mici aleargă. De cele mai multe ori copii purtători de lentile de contact au performanțe mai bune comparativ cu cei care poartă ochelari.

În plus, purtarea lentilelor de contact îmbunătățește încrederea în sine a copiilor. De cele mai multe ori atunci când copii au nevoie de ochelari și sunt conștienți de acest lucru, aceștia se întristează de cele mai multe ori, întrebându-se dacă ochelarii li se vor potrivi, și în ce măsură le vor modifica aspectul fizic, dar mai ales despre ce vor spune ceilalți copii la școală. Ideea de a purta lentile de contact îi încurajează în majoritatea cazurilor să poarte corecția optică, aspect extrem de important în dezvoltarea simțului vederii.

Adolescenții și persoanele adulte sunt cei care se bucură cel mai adesea ce beneficiile lentilelor de contact, ei alcătuind majoritatea celor care le aleg ca și mijloc de corecție. După vârsta de 40 de ani, când apare și nevoia ochelarilor pentru citit, lucrurile se schimbă. In general, după vârstă de 40 de ani, vederea la aproape scade, datorită pierderii elasticitaţii cristalinului, iar obiectele aflate la aproape încep să fie văzute cu dificultate, fiind necesară îndepărtarea lor pentru a le putea focaliza. Acest proces poartă numele de presbiopie.

Pentru purtătorii de lentile de contact dar şi pentru cei care își doresc să se bucure de libertate de mişcare, cu un stil de viaţă dinamic, există o soluție eficientă. Lentilele de contact multifocale sunt o bună alegere deoarece pacienții pot vedea clar atât la distanţă cât şi la aproape şi asta fără să folosească ochelari.

Principalul beneficiu al lentilelor de contact multifocale este libertatea de a realiza orice fel de activitate, care implică atât vederea la distanţă cât şi la aproape fără să fie necesară folosirea ochelarilor. Câmpul vizual este larg fără distorsiuni, vederea este impecabilă şi atunci când se face trecerea de la distanţă la aproape şi invers.

Așadar, indiferent de vârsta dvs., specialiştii au la dispoziţie o gamă largă de lentile de contact, cu ajutorul cărora vă puteţi bucura de o vedere impecabilă şi de confort indiferent de activităţile zilnice sau hobby-urile pe care le aveţi.