Multe ore de lucru la calculator cu lentilele de contact

Lentile de contact

O persoană care poartă lentile de contact poate avea problemă dacă lucrează la calculator multe ore?

S-a demonstrat că utilizarea computerelor provoacă disconfort ocular, iritații, arsuri și uscăciune. În cazul celor care utilizează dispozitive digitale s-au observat scăderi ale frecvenței clipitului, sau că aceștia clipesc incomplet. Acești factori contribuie probabil la uscăciunea de la sfârșitul zilei.

Persoanele care poartă lentile de contact în timp ce folosesc computerul raportează niveluri mai mari de uscăciune și iritare în comparație cu cei care nu poartă lentile de contact. Disconfortul poate fi cel mai pronunțat la cei care lucrează la calculator, static, mai mult de patru ore.

Utilizarea lacrimilor artificiale lubrifiante a demonstrat că ameliorează simptomele de uscăciune și îmbunătățește stabilitatea lacrimei naturale. S-a demonstrat, de asemenea, că persoanele care își înlocuiesc corect lentilele în conformitate cu indicațiile prescriptorului, au un confort sporit față de cei care nu le respectă.
Acești factori, combinați cu considerații de ergonomie, cum ar fi pauzele frecvente de la computer, menținerea unei distanțe adecvate între dvs. și computer și plasarea ecranului sub nivelul ochilor vă pot ajuta să vă simțiți mai confortabil în timp ce utilizați computerul cu sau fără lentile de contact