Despre lentile de contact

Lentile de contact

Milioane de oameni sunt purtători de lentile de contact, în ciuda faptului că de cele mai multe ori nu ne dăm seama de acest lucru. Dacă lentilele de contact sunt un subiect nou pentru dumneavoastră, în acest articol veți găsi răspunsurile la întrebări.

Lentile de contact?

Sunt lentile subțiri, curbate, care se așează în filmul lacrimal care acoperă suprafața ochiului, în fața corneei. Lentilele sunt de obicei transparente, cu o discretă nuanță de bleu, pentru a le face mai vizualizat în manipulare. Lentile de contact de astăzi sunt fie dure, fie moi. Majoritatea purtătorilor optează pentru cele moi, deoarece sunt mai confortabile și mai ușor de întreținut.

Când vorbim de lentile de contact , ele pot fi un mijloc de corecție a vederii, dar există și lentile care au scop pur cosmetic. Lentilele colorate pot îmbunătăți sau schimba nuanța ochilor, sau pot fi purtate în cazuri speciale, pentru a ascunde anumite defecte ale globului ocular.

Lentile de contact – prescrise doar de specialist
Conform legislației actuale, lentila de contact este un dispozitiv medical. Este obligatoriu ca acestea să fie prescrise de persoane avizate, și anume un optometrist sau un oftalmolog. Acest lucru este necesar deoarece manevrarea incorectă sau lipsa educației cu privire la purtarea lor poate duce la infecții grave.

Cel mai bun mod prin care puteți preveni eventuale complicații este informarea specialistului cu privire la decizia dumneavoastră de a purta lentil de contact.
Optometristul vă va explica elemente esențiale pentru siguranța dumneavoastră:

  • achiziționarea din centre avizate pentru comercializarea lentilelor de contact,
  • păstrarea lentilelor curate și dezinfectate,
  • urmărirea cu strictețe a tuturor pașilor de curățare și dezinfectare indicați de tipul de produs
  • înlocuirea cu frecvența indicată a lentilelor, conform programului recomandat, fără nicio zi de întârziere.

Pentru a menține ochii și vederea pacientului sănătoși, lentile de contact purtatăau un program de întreținere și înlocuire prestabilit de producător și prescris de optometrist. De cele mai multe ori pentru noii purtători de lentile de contact, sau în cazul celor care au un stil de viață activ, recomandăm lentilele de contact de unică folosință. Acestea se pot purta în timpul zilei, iar seara înainte de culcare se aruncă, urmând ca a doua zi să fie înlocuite cu o pereche de lentile sterile.

Lentile de contact, oferă avantaje majore
Comparativ cu ochelarii, lentilele de contact oferă un confort mai bun în cadrul activităților sportive sau de relaxare. Iată de ce: câmpul vizual este larg, nu se aburesc, nu alunecă de pe față, nu se murdăresc și permit purtarea oricărui tip de ochelari de soare sau de protecție. În completarea beneficiilor evidente ale oferirii unui câmp vizual natural și îmbunătățirea aspectului estetic al purtătorului, în multe cazuri, lentilele de contact oferă și o acuitate vizuală mai bună.

Indiferent de stilul de viață sau preferințe, optometristul sau oftalmogul dumneavoastră vă va ajuta să găsiți cea mai bună soluție pentru dumneavoastră Nu uitați că este absolut necesar să consultați un specialist înainte de a lua decizia de a purta lentile de contact!