Cele mai potrivite rame pentru lentile progresive

lentile progresive

Cele mai potrivite rame pentru lentile progresive

Ochelarii cu lentile progresive sunt soluția perfectă pentru persoane dinamice. Pentru că oferă vedere fără compromisuri și libertatea de mișcare. Și când priviţi la televizor, și când lucraţi la calculator, și când citiţi.

Montarea de ochelari cu lentile progresive necesită rame care să răspundă unor cerințe speciale. Trebuie alese astfel încât să ofere suficient spațiu vertical pentru ca puterea lentilei să se schimbe de sus în jos.

În plus, aceste rame trebuie să permită purtătorului de lentile progresive să privească exact prin cea mai potrivită zonă a lentilei pentru a avea imaginea perfectă a ceea ce doriți să vedeți. Specialiștii vă vor spune că rama trebuie să asigure unghiul pantoscopic optim pentru dumneavoastră.

Deși trebuie să răspundă la multe cerințe, există o gamă largă de modele de rame disponibile pentru a se potrivi pentru ochelari cu lentile progresive. În plus, toți producătorii de lentile oferă acum design-uri care sunt mai înguste, cunoscute ca opțiune de „coridor scurt”. Acestea sunt concepute pentru a se încadra în rame mai mici. Un optician experimentat va identifica exact ce tip de lentile funcționează cel mai bine în cazul ramei pe care o dumneavoastră o preferați.

Odată cu introducerea conceptului de personalizare, s-a trecut la nivel superior, în care nu prea mai contează forma sau dimensiunea ramei. Aceste lentile progresive inovative sunt fabricate în funcție de rama aleasă. Personalizarea poate fi extinsă, astfel încât să țină cont și de mișcările ochilor raportat la rama aleasă și de activitatea pe care o desfășurați.

Personalizarea de lentile progresive poate răspunde unor cerințe specifice, cum ar fi conducerea auto sau multe ore în fața calculatorului.

Gyuri Bodi
Vezi cu mine