Adaptarea la lentile progresive

adaptarea la lentile progresive

Adaptarea la lentile progresive

Obișnuirea cu lentile progresive este o experiență extrem de individuală, care poate dura de la câteva minute la câteva zile de purtare. Din fericire, majoritatea oamenilor își dau seama că este confortabil, aproape imediat după ce își pun la ochi noii ochelari,

Va trebui să învățați să priviți corect prin lentile progresive. Nu e complicat, înseamnă doar să folosiți cea mai potrivită zonă a lentilei pentru distanța la care se află obiectul respectiv și veți avea imaginea perfectă a ceea ce doriți să vedeți.

”Capcanele” din perioada de adaptare cu lentile progresive
Pe măsură ce vă adaptați cu noile lentile progresive, este posibil ca la mișcări rapide ale ochilor sau capului, să detectați deplasări sau ușoare deformări ale imaginii. Nu vă îngrijorați, este doar o percepție și dispare cu timpul.

Le spun mereu pacienților că a folosi lentile progresive este cea mai bună soluție optică de care pot beneficia în prezent, iar gradul de motivare este cel mai important stimulent personal al fiecăruia pentru a se obișnui mai repede.

De ce? Pentru că sunt multe lucruri ”altfel”: nu ați avut deloc la ochelari la distanță sau nu i-ați purtat nici pe cei vechi, noii ochelari vin cu dioptrii noi, dispuse într-o lentilă absolut nouă, într-o ramă nouă. Ca atare, percepția distanțelor este diferită, iar creierul dumneavoastră trebuie să se adapteze. Unde mai punem așteptările mari sau și lipsa de răbdare…

Pentru a vă obișnui în mod natural, firesc, este nevoie ca la început să purtați noii ochelari într-un mediu cât mai familiar. Adică acasă, locul unde cunoaștem totul și ochii închiși. După această primă experiență, este recomandabil să folosiți ochelarii cu lentile progresive pe străzile din jurul casei. Apoi la cumpărături, unde veți aprecia cât de comod este să aveți mereu la dumneavoastră ochelarii potriviți și pentru rafturi, și pentru etichetele cu scris mic. În scurt timp veți fi gata să folosiți noii ochelari la activităti mai solicitante, cum ar fi conducerea auto.

Lucrând cu oameni, pot spune că nu există o regulă universal valabilă, ceea ce e minunat, pentru că suntem unici în felul nostru!