Remodelează modul în care vezi lumea – partea 4

Moderarea progresiei miopiei

Pe lângă faptul că lentilele pentru remodelarea corneei oferă o vedere clară în timpul zilei în cazul miopiei, studiile recente au demonstrat faptul că acestea au un rol important în moderarea progresiei miopiei.
Tradițional, ochelarii sau lentilele de contact moi sunt prescrise pentru a corecta miopia. Totuși, aceste metode nu împiedică ca valoriile dioptriilor să crească, și în timp vederea se înrăutățește, prescripția necesară fiind tot mai mare.

Beneficii majore pentru copii cu miopie
În timp ce miopia este diagnosticată la vârste mici și se înrăutățește progresiv până în adolescență, sau chiar mai târziu, tratamentul timpuriu folosind orthokeratologia oferă o metodă dovedită și rezonabilă în frânarea progresiei miopiei. Acest aspect este foarte important, deoarece, dacă nu se acționează la timp, miopiile mari au ca risc boli degenerative cu risc de pierdere a vederii.

Cele mai eficiente rezultate s-au obținut în cazul copiilor cu vârsta între 8 și 16 ani, pentru miopii între 2 și 6 dioptrii. Cercetările privind cauzele progresiei miopiei sunt complexe și foarte multe studii au fost dedicate acestui fenomen. În ultimii zece ani, evoluția studiilor a fost semnificativă, și astfel putem înțelege îndeaproape cauzele evoluției miopiei. Astfel, un factor major în progresia miopiei îl reprezintă hipermetropia periferică. Ca rezultat al acestei defocalizări periferice, ochiul va crește în lungime.

Moderarea progresiei miopiei

Lentilele ortho-k sunt bine tolerate de către copii, iar părinții au control asupra modului de îngrijire, inserare și scoatere ale lentilelor, deoarece lentilele se aplică acasă, sub supravegherea lor.

Terapie pentru remodelarea corneei pentru hipermetropie și presbiopie
Orthokeratologia a debutat ca metodă de corecție pentru miopie și este cunoscută în principal pentru acest aspect.
Dar acest tip de terapie oferă posibilitatea corecției atât a hipermetropiei, cât și a presbiopiei (nevoia de a purta ochelari pentru citit). Nu ezita să ceri informații specialistului tău în orthokeratologie.

Precauții
Există un mic risc când vine vorba de purtarea lentilelor ortho-k, asemenător cazulu lentilelor de contact moi. Dar dacă vei respecta indicațiile pe care le vei primi de la prescriptor, vei fi în siguranță.
Doar în urma unui control de specialitate detaliat se poate determina dacă acest tip de terapie îți este potrivit. Reducerea progresiei miopiei poate varia în funcție de fiecare pacient, de structura corneei sale, de gradul miopiei, vârstă și nu numai.