Remodelează modul în care vezi lumea – partea 3

Când este prea devreme pentru o intervenție laser…

În timp ce chirurgia refractivă are ca principal rezultat faptul că pacientul nu va fi nevoit să poarte ochelari sau lentile de contact, nu este o soluție ideală pentru toți.

  • Asemenea oricărei intervenții chirurgicale există riscul ca rezultatul să nu fie perfect.
  • Există riscuri sau complicații, cum ar fi: efect de halou în jurul surselor de lumină, risc ridicat de ochi uscat, sensibilitate la contrast sau chiar acuitate vizuală nesatisfăcătoare.
  • Trebuie să ai vârsta majoratului( și o satbilitate o dioptriilor) pentru a putea fi supus intervențiilor chirurgicale.

Pe de altă parte, orthokeratologia este o metodă sigură, nechirurgicală, neinvazivă și reversibilă. Este atât de sigură, încât majoritatea specialiștilor în orthokeratologie o folosesc în cazul copiilor. În plus, această procedură este excelentă pentru sportivi.
Deoarece ortho-k este reversibilă, atunci când copilul dvs va deveni major, are posibilitatea de a a alege metoda de corecție a problemei sale de vedere, inclusiv intervenția chirurgicală.

corecția miopiei

Corecția miopiei

Dacã eşti miop, nu vezi clar imaginile îndepărtate, pentru că fasciculele luminoase se întâlnesc înainte de planul retinei. Aceasta se poate întâmpla dacă globul ocular este alungit în plan orizontal sau dacă cristalinul refractă lumina. Astfel, vei avea dificultăți în a distinge obiecte aflate la distanță, de exemplu televizorul, semaforul sau semnele de circulație, sau în cazul copiilor, tabla de la școală.
În timpul tratamentului ortho-k, lentila remodelează corneea pentru a aduce punctul focal pe retină și a permite o vedere clară în timpul zilei.