Remodelează modul în care vezi lumea – partea 2

ortho-k

Ce implică procedura ortho-k?

În momentul primei vizite la cabinet este necesar un consult optometric complet, care să includă topografierea corneei (cartografierea acesteia). Aceasta permite specialistului să identifice eventuale neregularităț sau afecțiuni ale corneei. Dacă cornea este sănătoasă, sunt efectuate calcule care determină dacă pacientul are nevoie de lentile sferice sau torice (cele destinate astigmatismului). După acest prim consult, specialistul te va chema a doua zi pentru o reevaluare, și apoi la vizite de follow-up stabilite la un anumit interval de timp, de cel mult 6 luni, și apoi anual.

ortho-k

Sunt lentilele ortho-k confortabile?

Majoritatea pacienților afirmă faptul că lentilele sunt confortabile, iar unii spun că au avut un mic disconfort în prima noapte. Pentru a exprima nivelul de confort, acesta se situează între a purta lentile de contact moi în timpul zilei și senzația indusă de portul lentilelor de contact dure.
Atunci când porți lentilele de contact de noapte, vezi clar. Așadar, dacă te vei trezi în timpul nopții, nu vei întâmpina dificultăți.