Ochelari de protecție la copii, ca rol de prevenție la calculatoare

Ochelari de protecție

La început, computerele au fost utilizate exclusiv de către adulți. Astăzi, milioane de copii utilizează calculatoarele zilnic, la școală și acasă, în scopuri educative sau recreative.

Copiii pot experimenta multe dintre simptomele pe le au și adulții în urma folosirii calculatorului. Privitul îndelungat la monitorul computerului poate conduce la disconfort ocular, oboseală, vedere încețoșată, dureri de cap sau ochi uscați.
Aceste simptome pot fi cauzate de lumina ambientală insuficientă, o așezare improprie a spațiului de lucru sau de probleme de vedere nedescoperite.
Dar de cele mai multe ori, problemele apar din cauză că cerințele vizuale în utilizarea computerului depășesc capacitatea de focalizare a ochilor. E momentul in care să vă găndiți la ochelari de protecție!

Calculatorul poate afecta vederea la copii pe termen scurt

Majoritatea copiilor petrec multe ore în fața computerului. Se joacă uneori până la epuizare, cu foarte puține pauze. Aceasta cauzează probleme de acomodație și iritarea ochilor.
Problemele de acomodație apar ca o afectare a sistemului de focalizare al ochilor, atunci când fixează pentru mai mult timp un obiect aflat la o anumită distanță.
Iritarea ochilor, pe de altă parte, apare ca rezultat al distribuirii neuniforme a lacrimii pe suprafața ochiului. Copilul uită să clipească, fiind concentrat asupra monitorului.

Calculatorul poate afecta vederea la copii pe termen lung

O mare parte dintre specialiști susțin că utilizarea excesivă a computerului poate crește riscul miopiei, în special în cazul copiilor, ai căror ochi sunt în dezvoltare. Nevoia suplimentară de focalizare și efortul necesar concentrării sunt cauzele dezvoltării acestui defect de vedere.

Computerul înseamnă un stres mai mare pentru copii, decât cititul unei cărți. Este mult mai dificil să se mențină focalizarea asupra unor imagini generate de un monitor (cu mii de pixeli!) decât asupra unei imagini tipărite.

Ca specialiști, punem accent și asupra efectelor pe termen lung generate de lumina albastră emisă de dispozitivele digitale. Aceasta are o energie mare, care afectează mult mai puternic ochii copiilor comparativ cu lumina naturală, având impact asupra sănătății retinei.

Protejați vederea celor mici, cu ochelari de protecție la calculator

Așadar, este necesar ca cel puțin o dată pe an să mergeți cu copiii la control, la optometrist sau oftalmolog.
Când copii, sunt la calculator, fiți atenți la postura lor! Nu neglijați înroșirea ochilor sau durerile de cap. Sunt semnale de alarmă!