NU: LENTILE DE CONTACT ONLINE

Cumpărării Lentilelor De Contact

De ce nu ar trebui să existe posibilitatea cumpărării lentilelor de contact din magazine online sau din drogherii fără o prescripție valabilă?

Toate lentilele de contact sunt dispozitive medicale, indiferent dacă acestea corectează vederea sau sunt pur și simplu utilizate în scopuri cosmetice, cum ar fi schimbarea culorii ochilor.

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale, a căror adaptare necesită expertiza unui profesionist în domeniu. Lentilele de contact trebuie recomandate de un prescriptor autorizat. Igiena și îngrijirea adecvată a lentilelor este foarte importantă pentru a evita infecțiile și alte probleme de sănătate a ochilor.

În Statele Unite nu există posibilitatea de a achiziționa o lentilă de contact „fără prescripție medicală”. Prescripția este cea care garantează că lentilele de contact sunt adaptate de un specialist în îngrijirea ochilor.
Pot apărea multe probleme potențiale asociate cu lentile de contact cosmetice (de nuanțare, sau de „Halloween”) dacă acestea sunt achiziționate de pe internet sau din drogherii. În lipsa prescripției și a instrucțiunilor adecvate de aplicare, dar și de îngrijire ulterioară a lentilelor, utilizarea lor duce la complicații, inclusiv infecții oculare grave care pot duce până și la pierderea permanentă a vederii.
Există numeroase rapoarte care detaliază problemele de vedere survenite la persoanele care utilizează lentile de contact cosmetice, cumpărate din surse necorespunzătoare și fără supraveghere medicală. Acestea includ nu doar complicații comune, ci și unele foarte grave care pot duce la pierderea vederii, cum sunt infecții bacteriene și keratita Acanthamoeba.
Trebuie să știți că lentilele de contact cosmetice vă pot fi prescrise de un specialist. În acest caz ochii dumneavoastră cât și lentilele de contact vor fi monitorizate în mod corespunzător și veți fi în siguranță.

Lentilele de contact pentru corectarea vederii trebuie adaptate și necesită expertiza unui profesionist în domeniu. Acesta va lua în calcul o multitudine de criterii și va utiliza investigații de diagnosticare specifice. În plus, vă va da toate informațiile referitoare la manipularea și aplicarea lentilelor, întreținerea acestora și regulile de igienă strictă care trebuie folosite. Nu numai atât, dar va monitoriza sănătatea vederii dumneavoastră.

Studiile au arătat că pacienții care își cumpără lentilele de contact de pe internet prezintă un risc mai mare de complicații. În plus, lentilele de contact comandate online sau de la o altă terță parte în general nu pot fi returnate prescriptorului sau cabinetului.