De ce să ții cont când îți pui primii ochelari ?

De ce să ții cont când îți pui primii ochelari ?

Ochelari noi sunt la modă și ti se potrivesc. Singura problemă este că încă nu poti vedea destul de clar. S-ar putea întreba ce ar putea fi greșit. De ce nu este perfect, mai ales ca ei sunt noi? Astfel de probleme de vedere pot avea mai multe cauze diferite. Vestea bună e că problema de obicei, se rezolvă de la sine,dar poti apela si la opticianul tau pentru asistență suplimentară.
Cu ochelari noi ai nevoie de timp de adaptare pentru a obține cele mai bune rezultate si satistactie de la ei.
Ochelarul este o astfel de invenție, care furnizează un instrument perfect pentru a corecta defectele vizuale. Lentilele potrivite pot corecta acum, aproape orice tulburare vizuala, indifferent de problema;vederea la distanta, vederea si ladistanta cat si la aproape, oboseala la efort visual, cat si vederea de aproape care se asociaza cu varsta Dacă obțineți o nouă pereche de ochelari și nu puteti vedea imediat, în mod evident, va fi foarte dezamăgitor. Cu toate acestea, există mai multe motive diferite posibile de care aveți nevoie pentru a experimenta acest lucru.

Timpul necesar pentru obișnuință

Când puneti un ochelar nou, pe care nu l- ati mai purtat înainte, aveti nevoie să va obișnuiti cu ei. Unii oameni au nevoie doar de câteva zile pentru a se obișnui cu noi ochelari, în timp ce la alti ar putea dura două-trei săptămâni. Deci, este normal, dacă vedeti numai conturul ramei ochelarilor atunci când îl porti pentru prima data. Motivul pentru aceasta este centrul vizual al creierului. În primul rând trebuie să se adapteze la noua situatie de vizibilitate impusa, chiar daca este mai buna,. Acest lucru este valabil și pentru cei care primesc diferite dioptrii, fata ochelari anterioari sau o noua rama,sau tipul de lentile ales este altfel. Prin urmare, este important ca ochelarul sa fie tinut la ochi continuu cu persistenta si perseverenta ca ochii sa se obișnuiască cu noi ochelari

Este posibil să fi așteptat prea mult

Procesul natural este că între 40 și 49 de ani vederea la aproape a oamenilor începe să se deterioreze, și în cele din urmă ei vor avea nevoie de ochelari. Un studiu care a implicat 20.000 de oameni,a aratat ca 60% dintre persoanele care ar avea nevoie de ochelari într-adevăr, au așteptat prea mult timp înainte ca prima dată când au si cumparat primii ochelari. Și când ei dobândesc, în cele din urmă ochelari pentru prima dată, si creierele lor trebuie să se adapteze la noile condiții. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă de obicei foarte repede. Aproape toti care nu au purtat ochelari au fost pozitiv surprinsi și au zis ca oare de ce nu au fost mai devreme la consulatii .
Sfaturi valoroase pentru cei care poartă deja ochelari și a căror valoare(dioptrie) a lentilelor a crescut în mod dramatic (de exemplu, din cauza astigmatismelor severe sau miopia) Din cauza timpului îndelungat dintre consultatii: creierul trebuie sa se obisnuiasca cu noua impresie vizuală înainte de a se bucura, de asemenea, de confort și de o vedere perfectă. Deci, la pacienti cu ochelari noi este nevoie de adaptare.Se recomandă o dată la doi ani, pentru oricine care a purtat ochelari.un control general

Lentilele progresive

Lentilele progresive permit vederea la orice distanță . Zonele din diferite distante si campuri vizuale se îmbina în mod continuu si dinamic. Acest lucru vă permite să vedeți lucrurile în mod clar toate detaliile – atât la aproape cat și la departare insa fără salturi de imagine. Perioada de obisnuinta poate dura până la trei săptămâni. Obisnuirea este deosebit de dificila pentru persoanele în vârstă, dacă este o diferenta mare intre dioptriile pentru aproape și departe. În acest caz, perioada de acomodare poate varia intre trei până la șase săptămâni.
Recomandarea experților: Dacă vă confruntați cu probleme, începeti purtare ochelari noi in poziti statice. Obișnuiți-vă treptat la noile lentile progresive, astfel încât să le purtati în activitățile de zi cu zi, cum ar fi atunci când urcam în sus pe scări, conduceti o masina sau faceti sport. Este inutil să va mai spunem, calitatea lentilelor joacă un rol semnificativ. Pentru consiliere profesională și asistență, consultați întotdeauna opticianul dumneavoastră.

Stres-ul

Prea mult stres afecteaza nu numai tensiunea arterială și pulsul negativ, cat si vederea este slăbită din cauza asta. De multe ori cu cat sunteti mai stresati,cu atat veti avea vederea mai slaba. Sfat: atunci când doriți să faceti un nou ochelar, asigurați-vă că va duceti la consult la optometrist sau medicul oftalomog atunci când sunteti cel mai calm posibil. Dacă sunteți sub stres, este posibil ca rezultatele testelor vor fi inexacte

Bolile cronice

Uneori, dintr-o dată vedeti prost, deși purtati noii ochelari, care tocmai au fost executati pentru tine? Dacă este așa, este posibil să aveți o boală cronică, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiune arteriala. Ambele boli au un impact enorm asupra acuității vizuale a unei persoane. În astfel de cazuri, problemele de vedere nu sunt susceptibile de a fi provocate de ochelari, in schimb diabetul sau fluctuațiile ale tensiunii arteriale pot fi cauza. Mulți oameni nu realizează că au asemenea probleme, prin urmare, se recomanda astfel de examinări.

Medicamentele

Anumite medicamente pot afecta vederea. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă acesta poate fi un produs medicamentos care urmează să fie afecteze vederea. Dacă nu sunteți încă mulțumit cu impresia vizuală sau daca nu se îmbunătățește, va trebui verificat din nou datele retetei de la consult, verificați dacă lentila îndeplinește dioptriile de pe prescripții și a verificati si centrarea corecta a lentilelor. Poate că ar trebui, de asemenea, să fie reexaminată montarea ochelarilor: pozitia ochelarului pe nas sau daca ochelari este incorrect aliniate pot afecta corectia și, prin urmare, performanța vizuală. Optometristul este un profesionist care poate face toate aceste teste și poate verifica impreuna cu producătorul de lentile detaliile mentionate.
Dacă aveți orice altă problemă cu ochelari, de exemplu,pe suprafața lentilei, puteți contacta opticianul pentru a examina circumstanțele și să decidă dacă trebuie să fie examinat de către producător. Reactiile mecanice, termice sau chimice pot duce la deteriorarea tratamentelor de suprafata, zgârieturi pe lentila si acestea pot provoca probleme de vedere. Acest lucru este deranjant, deoarece zgârieturile nu pot fi înlăturate, iar lentilele trebuie înlocuite.